Scurt istoric:

Profesorul Park Jae Woo, nascut in Coreea de Sud, este absolvent al Facultatii de Medicina din Seul.
Inca din anii studentiei a avut acces la informatii istorice si stiintifice in domeniul acupuncturii si reflexoterapiei. Intre ele, de o importanta covarsitoare, Cartea Imparatului Galben, datata cu mai bine de 2600 de ani i.e.n. si considerata prima carte care descrie acupunctura si presopunctura ca prime terapii dezvoltate in medicina. In aceeasi carte Imparatul vorbeste in amanunt despre un alt volum care a fost scris anterior cartii lui, datind deci cu 2000-2500 ani i.e.n, volum care a facut si el obiectul studiului tanarului student.

In ambele carti sunt foarte bine descrise Legea ceor 5 elemente si Legea yin-yang, dar concluzia importanta la care a ajuns profesorul Park Jae Woo este ca in toata aceasta lunga perioada de timp scursa de la aparitia primei carti si pana in acel moment medicina orientala nu progresase si ca totul se oprea la cele 5 elemente si la legea yin-yang. El a inteles ca trebuia sa studieze mai in profunzime, sa prelucreze informatiile si sa descopere ceva nou, pentru medicina contemporana.Era inca student cand, intr-o buna zi, privindu-si mainile, a inteles ca poate sa schimbe ceva. Asa a inceput sa studieze, sa cerceteze si sa sistematizeze sisteme de corespondenta, asa numit Su-Jok

In 1974 a descoperit sistemele de corespondenta prin asemanare.
In 1978 a scos prima publicatie despre descoperirea sa.
Astfel a luat nastere primul institut Su Jok din lume care la inceput numara numai trei studenti.

Pana in anul 1988 profesorul a studiat si a dezvoltat mai multe discipline in cadrul metodei Su Jok (ca de exemplu descrierea teoriei 6ki, functiile yin- yang in diagnosticare si tratamente) si a ajuns sa dezvolte foarte amanuntit sistemele energetice si sistemele de corespondenta intelegand ca acestea nu sunt sisteme coreene ci sisteme   universale.

Concluzia la care a ajuns dupa toate studiile facute despre Su-Jok a fost ca posibilitati de proiectie avem atat pe mana cat si pe picior, dar daca ar fi sa comparam mana si piciorul, prioritate are mana, deci aceste proiectii sunt mai bine prezentate in palma decat in picior. Dar nu este de ajuns sa avem cunostinta despre aceste proiectii si asemanari. De asemenea trebuie sa intelegem cum mana a ajuns sa aiba forma respectiva, cine a facut mana si cum a pus in palma aceste informatii.

De ce anume avem pe mana sistemul de corespondente cel mai complex?
De ce a fost aleasa anume mana?

Creatorul a vrut sa descoperim aceasta corespondenta motiv pentru care a facut sa avem mainile intotdeauna in fata noastra.Corpul omului este o forma de viata asemanatoare unui mic univers foarte bine organizat. El poseda tot necesarul pentru a-si mentine viata si a exista in natura ca un fenomen independent si integru.