Su Jok

Su Jok este o sistemetizare moderna a reflexologiei si acupuncturii traditionale. Bazele acestui sistem au fost dezvoltate de prof.Park Jae Woo din Coreea, om de stiinta cu profunde cunostinte de medicina si de o inalta spiritualitate. Cuvantul corean Su inseamna mana iar cuvantul Jok inseamna picior.
Principalele calitati ale terapiei Su Jok
1.      Eficacitatea inalta
In cazul aplicarii corecte efectul pronuntat apare incateva minute, uneori in cateva secunde.
2.      Inofensivitatea absoluta in utilizare
Acest sistem nu este inventat de om ci de natura, omul fiind cel care la descoperit. In aceasta consta cauza puterii si inofensivitatii lui. Stimularea punctelor corespondente duce la vindecare.
3.      Universalitatea metodei
Cu ajutorul terapiei Su Jok se poate trata orice parte a corpului, orice organ, orice articulatie.
4.      Accesibilitatea metodei pentru fiecare om
Este accesibila oricarei varste indiferent de profesie. In terapia Su Jok nu trebuie invatat nimic pe de rost sau de memorat. Ce se invata pe de rost se uita. Este suficient de inteles metoda o data, pentru a o putea folosi toata viata.
5.      Simplitatea utilizarii
Mana si cunostintele sunt intotdeauna cu dumneavoastra . Iar un instrument potrivit veti putea gasi fara dificultate
Aceasta metoda de tratament este foarte usor de insusit si da rezultate semnificative si rapide.
Profesorul Park Jae Woo este intr-o stransa colaborare stiintifica cu peste 300 de centre din lune: SUA, China, Mexic, Cipru, Rusia, Canada, Elvetia, Africa de Sud, etc. Marea majoritate a centrelor de Su Jok din lume au acreditari a sistemelor de invatamant si a ministerelor sanatatii. Cel mai mare centru de cercetare stiintifica din lume este Academia de Medicina Su Jok din Moscova (Rusia) care a sistematizat programe de studiu atat pentru mediu universitar cat si pentru postliceale cu profil medical. Pe langa acestea exista program sistematizat si pentru nemedici sau chiar copii (invatamant prescolar, scolar, studenti, varste medii si pensionari).
Speram ca aceasta stiinta Su Jok treptat sa fie dezvoltata si in Romania.


La unul din congresele internationale de stiinta reflexoterapiei si acupunctura din Corea de Sud profesorul Park Jae Woo a subliniat urmatoarele:
" Medicii Orientali si cei Occidentali ar trebui sa-si abandoneze prejudecatile si sa transceanda diferentele dintre cele doua sisteme stiintifice. Trebuie sa pastreze cu sfintenie ce are fiecare mai valoros si sa renunte la ceea ce este nefolositor sau daunator si sa se straduiasca pentru deplina dezvoltare a aspectelor pozitive ale fiecaruia, astfel incat sa le integreze armonios, dand nastere unei noi stiinte medicale."