Asociația Su Jok România

Scurt Istoric

Profesorul Park Jae Woo, născut în Coreea de Sud, este absolvent al Facultății de Medicină din Seul. Încă din anii studenției a avut acces la informații istorice și științifice în domeniul acupuncturii și reflexoterapiei. Între ele, de o importantă covârșitoare, Cartea Împăratului Galben, datată cu mai bine de 2600 de ani i.e.n. și considerată prima carte care descrie acupunctura și presopunctura ca prime terapii dezvoltate în medicină. În aceeași carte Împăratul vorbește în amănunt despre un alt volum care a fost scris anterior cărții lui, datând deci cu 2000-2500 ani i.e.n, volum care a făcut și el obiectul studiului tânărului student.

În ambele cărți sunt foarte bine descrise Legea ceor 5 elemente și Legea yin-yang, dar concluzia importantă la care a ajuns profesorul Park Jae Woo este că în toată această lungă perioadă de timp scursă de la apariția primei cărți și până în acel moment medicina orientală nu progresase și că totul se oprea la cele 5 elemente și la legea yin-yang. El a înțeles că trebuia să studieze mai în profunzime, să prelucreze informațiile și să descopere ceva nou, pentru medicina contemporană.Era încă student când, într-o bună zi, privindu-și mâinile, a înțeles că poate să schimbe ceva. Așa a început să studieze, să cerceteze și să sistematizeze sisteme de corespondență, așa numit Su-Jok

În 1974 a descoperit sistemele de corespondență prin asemănare. În 1978 a scos prima publicație despre descoperirea sa. Astfel a luat naștere primul institut Su Jok din lume care la început număra numai trei studenți.

Până în anul 1988 profesorul a studiat și a dezvoltat mai multe discipline în cadrul metodei Su Jok (ca de exemplu descrierea teoriei 6ki, funcțiile yin- yang în diagnosticare și tratamente) și a ajuns să dezvolte foarte amănunțit sistemele energetice și sistemele de corespondență înțelegând că acestea nu sunt sisteme coreene ci sisteme universale.

Concluzia la care a ajuns după toate studiile făcute despre Su-Jok a fost că, posibilități de proiecție avem atât pe mâna cât și pe picior, dar dacă ar fi să comparăm mâna și piciorul, prioritate are mâna, deci aceste proiecții sunt mai bine prezentate în palmă decât în picior. Dar nu este de ajuns să avem cunoștință despre aceste proiecții și asemănări. De asemenea trebuie să înțelegem cum mâna a ajuns să aibă formă respectivă, cine a făcut mâna și cum a pus în palmă aceste informații.

De ce anume avem pe mâna sistemul de corespondențe cel mai complex? De ce a fost aleasă anume mâna?

Creatorul a vrut să descoperim această corespondență motiv pentru care a făcut să avem mâinile întotdeauna în față noastră. Corpul omului este o formă de viață asemănătoare unui mic univers foarte bine organizat. El posedă tot necesarul pentru a-și menține viața și a exista în natură că un fenomen independent și integru.

Prof. Park Jae Woo

Profesorul Park Jae Woo s-a născut pe 14 martie 1942 în Seul, Coreea de Sud și a părăsit acest pământ pe 25 martie 2010. A absolvit Universitatea Națională Seul în 1968 și a studiat la Institutul de Medicină Orientală din același oraș. Dumnealui a cercetat și dezvoltat o serie de sisteme simple și eficiente de tratament, care au câștigat o la fel de largă acceptare în întreaga lume printre terapeuți ca și printre oamenii simpli. Profesorul are marea capacitate de a ști să explice înțelepciunea orientală în termeni științifici moderni. A fost un vizionar prin excelență.

În prezent Domnia Sa este:

Domniei Sale i s-au atribuit titlurile de onoare:

Profesorul Park este fondatorul și inițiatorul în întreaga lume al Terapiei Su Jok și Medicinii Onnuri și a dezvoltat un mare număr de teorii științifice cum ar fi:

Domnia Sa, de asemenea, a descoperit fenomenul universal al sistemelor de corespondență bazat pe principille Yin și Yang, Teoria Celor Cinci Elemente, Teoria Celor Șase Elemente, teoria eficienței magnetoterapiei, tratamentul pe chakre și metodele de tratament prin Opt Origini – toate stând la baza fenomenelor naturale.

Ca urmare a descoperirilor sale științifice, Profesorul Park a scris multe cărți în domeniul acupuncturii și medicinii alternative: